Hyppää sisältöön

Kulttuurimeijeri ry:n kesänäyttelyt

26.6. - 1.9.2024
Kaarnalaiva
Taideteoksia seinällä

Kulttuurimeijeri ry lopetti alkukeväästä 2024 toimintansa Teijon kivimeijerillä, ja yhdistyksemme keskittyy ainakin toistaiseksi näyttelytoimintaan, jota toteutetaan vaihtuvissa tiloissa – tänä kesänä Mathildedalin ruukkikylässä.

Näyttelytilamme sijaitsee Kaarnalaiva -liikkeen toisessa kerroksessa, jonne vie jyrkät ja kapeat rappuset (n. 20 askelmaa), joissa toisella puolella on kaide. Tila on avoinna päivittäin kello 11-17 liikkeen ollessa avoinna. Pienimuotoisia avajaisia vietetään keskiviikkona 26.6. kello 15-17. Tervetuloa!

Esillä näyttelytiloissa on Kulttuurimeijeri ry:n dokumentaaris-taiteellisen näyttelyhankkeen viimeisenä vaiheena historiakulmaus, joka esittelee Teijon ruukkikylien historiaa aiemmin meijerillä esillä ollutta kokonaisuutta laajentaen ja uutta materiaalia sisältäen  (Tuomas Karisto – Janna Pehkonen – Torsti Poutanen)

***

Lisäksi näyttelytilassa on esillä yhdistyksen jäsentaiteilijoiden teoksia kahdessa eri syklissä:

Heinäkuussa (26.6.-28.7.)

Mira Kankaanranta

Mira Kankaanranta (s.1983) on Torniosta kotoisin oleva kuvataiteilija joka asuu ja työskentelee nykyään Salossa, Teijon kylässä. Hän maalaa pääsääntöisesti öljyväreillä sekä välissä tekee nopeampia ja kevyempiä sekatekniikkatöitä paperille.

Mathildedalin näyttelyyn Kankaanranta tuo teoksia vuosilta 2020-2024. Teoksissa toistuu usein hahmot joihin kietoutuu kasvillisuus ja luontoelementit niin ettei niitä voi enää erottaa toisistaan.

Meea Koskela

Kuva-, elokuva,- ja yhteisöllinen esittävä taide. TaM Aalto-yliopisto. Kuvaan sellaista paikkojen olemusta, jota silmin ei voi nähdä eikä kielin kertoa.

***

Elokuussa (Viitamäki- Pohjola-Valkola)

***

Teijon Kulttuurimeijeri goes Kaarnalaiva 26.6. – 1.9.2024
Käsityöverstas Kaarnalaiva
Osoite: Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal***Lisätietoa yhdistyksen toiminnasta päivitetyiltä nettisivuilta!
Somessa voit seurata meitä myös Instagramissa @kulttuurimeijeri_ry sekä Facebookissa vielä toistaiseksi nimellä Teijon Kulttuurimeijeri

***

Kiitämme kaikkia historiaprojektiimme osallistuneita henkilöitä, Kaarnalaiva -liikettä mahdollisuudesta kesänäyttelytoimintamme jatkolle, sekä Salon kaupungin kulttuuripalveluja ja Varsinais-Suomen Kulttuurirahastoa tuesta työllemme!

www.kulttuurimeijeri.com
Päivitetty 27.6.2024
Yhteystiedot
Ruukinrannantie 6,
25660 Mathildedal