Hyppää sisältöön

Kristine Nordling: Veistoksia

2.7. - 28.7.2024
Telakkatie 17, 25570 Teijo
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.
Ihmishahmo kipsiveistos

Kristine Nordling: Veistoksia 2.-28.7.2024 Teijon Masuunin Obscurassa

Kuvanveistäjä Kristine Nordlingin Veistoksia -näyttelyssä Masuunin alakerran Obscurassa on nähtävillä pronssifiguureita ja ihmishahmoisia kipsiveistoksia.

”Veistossarjani ovat muuntuvia ja etsivät aina muotoaan ajattelun ja työn inspiroimana. Työskentelyni saa innoitetta tutkimisesta, jossa ihminen on tulkintani keskiössä. Ihminen, jota kuvaan, lomittuu nykyisyyteen ja taidehistorialliseen kuvastoon ja niiden yhtymäkohtiin.

Taidekuvastoista saadut vaikutteet sekoittuvat ja tulevat esiin neitoina ja nuorukaisina, sekä naishahmoisina veistoksina.

Ihmisen kuvaamisessa minua kiinnostaa ilmaisullisesti ajatus impressiosta, jolle on luonnollista vapautuminen tarkasta havainnoinnista, ja jolloin tärkeämmäksi muodostuvat muistikuvien ja hetken silmänräpäyksellisyyden tuokiot. Valon ja varjon limittyminen osaksi muotoa on osa teoksen ilmiömaailmaa ja vivahdetta taiteilijan sisäisyydestä.

Kristine Nordling on Kuvataiteilija – AMK ja opiskelee parhaillaan kuvataiteen YAMK-opintoja. Hän on valmistunut Turun piirustuskoulusta taidemaalarina (nykyinen Turun Taideakatemia), jolloin hän osallistui valmistuneiden nuorten debytanttien kevätnäyttelyyn Wäinö Aaltosen museossa. Myöhemmin Taiteen erikoistumisopinnoissaan Kristine on lähestynyt taidetta taide-estetiikan ja -pedagogian kautta. Tämä aika on ennakoinut hänen uraansa etenkin kuvanveistäjänä.

Kristine Nordlingin töitä on mm. Wäinö Aaltosen taidemuseon kokoelmissa ja hän on osallistunut kuparoituihin vuosinäyttelyihin – yhteisnäyttelyihin ja pitänyt monia yksityisnäyttelyitä. Hänen taidettaan on tuettu apurahoin. Kristine Nordling on Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen ja kuuluu SKJL:ään. Hän opettaa Jyväskylän kansalaisopistossa kuvanveistoa.

Näyttely on avoinna 2.-28.7. joka päivä klo 11-18.

Päivitetty 1.7.2024
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476 406
Telakkatie 17, 25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi