Hyppää sisältöön

Kesäkonsertti – Syrinx

Su 2.7.2023 klo 20:00 - 21:00
Angelniemen kirkko
kolme naista vierekkäin, kaikilla huilu käsissään

Anu-Kaisa Hulmi, Anne Eirola ja Raija Urama, huilu
Angelniemen konsertti alkaa huilusooloklassikolla Syrinx, jonka on säveltänyt Claude Debussy (1862-1918). Sen jälkeen ohjelmassa on Suomessa ennenkuulematon Hirokazu Fukushiman vuonna 2015 säveltämä Fantasia Syrinxin teemasta. Konsertti jatkuu ranskalais-ukrainalaisen säveltäjän Dimitri Tchesnokovin (1982-) neliosaisella teoksella Tableaux féeriques (suom. Taianomaisia maalauksia). Sävellys on sointiväreiltään hyvin rikas ja yllättävä ja säveltäjä on laajentanut väripalettia lisäämällä kahteen osaan myös pikkolohuilun. Konsertin päätösnumerona on musiikkia Friedrich Kuhlaulta (1786-1832), “huilun Beethovenilta”, jonka triot ovat hyvin keskeisiä huilutriorepertuaarissa.
Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Anne Eirola on tehnyt yli 40-vuotisen työuran Turun filharmonisen orkesterin huiluryhmän varaäänenjohtajana, jonka ohella hän on toiminut aktiivisesti kamarimuusikkona ja esiintynyt omin konsertein ja mm. Turun filharmonisen orkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin solistina. Anne Eirola opiskeli Sibelius-Akatemiassa v.1975-1981 Ilpo Mansneruksen ja Mikael Helasvuon oppilaana. Jatko-opintoja hän suoritti New Yorkissa prof. Samuel Baronin johdolla sekä Saksassa ja Sveitsissä prof. Aurèle Nicolet’n ja Andre Jaunet’n oppilaana.

Raija Urama on toiminut Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston huilunsoiton opettajana vuodesta 1994 alkaen. Hän opiskeli Helsingin konservatoriossa Tapio Jalaksen ja Liisa Ruohon oppilaana ja suoritti A-tutkinnon vuonna 1995. Päätyönsä opettamisen lisäksi Urama esiintyy säännöllisesti soolosoittajana, kamarimuusikkona ja orkesterisoittajana Lohjalla ja lähiympäristössä.

Anu-Kaisa Hulmi on kamarimusiikkia rakastava huilisti. Hän onkin esiintynyt monipuolisesti kamarimuusikkona sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Orkesterimuusikkona Hulmi on toiminut Turun filharmonisessa orkesterissa ja Salo Chamber -kamariorkesterissa. Anu-Kaisa Hulmi on opiskellut Hannu Lehtisen oppilaana Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa, jossa hän suoritti myös musiikin erikoistumisopinnot tehden huilunsoiton A-tutkinnon vuonna 2013 Stefano Parrinon oppilaana. Tällä hetkellä Hulmi työskentelee huilunsoitonopettajana Salon ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoissa. Hän toimii myös Suomen Huiluseura ry:n sekä Salo Chamber ry:n johtokunnissa.

Päivitetty 2.5.2023