Hyppää sisältöön

Kesäkonsertti – Matkalla Italiassa

Su 13.8.2023 klo 20:00 - 21:00
Muurlan kirkko
neljä naista mustavalkoisessa kuvassa

Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu; Katariina Malmberg, barokkioboe
Anna Pulakka, barokkisello; Sanni Antikainen, sello
Muurlan kesäkonsertti vie barokkimatkalle 1700-luvun Italiaan. Säveltäjäniminä ovat A.Scarlatti, A.Vivaldi, A. Corelli ja G.F.Händel.
Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Monipuolisena freelance-viulistina ja -muusikkona tunnettu musiikkipedagogi ja musiikin maisteri Kaisa Ruotsalainen on erikoistunut barokkiviulun ja vanhan musiikin esityskäytäntöihin opiskellen mm. Pariisin Konservatoriossa (CNSMDP) ja Sibelius-Akatemiassa. Työntäyteiset pari vuosikymmentä sisältävät konsertti- ja opetustoimintaa viululla, alttoviululla, barokkiviululla ja barokkialttoviululla Suomessa ja ulkomailla. Kaisan työnkuva on solistisista, kamarimusiikillisista ja orkesterimuusikon töistä orkestereiden konserttimestari- ja liidaustehtäviin sekä studiomuusikkouteen. Kaisan tämänhetkisiä yhtyeitä ovat mm. Suomalainen barokkiorkesteri, Ensemble Nylandia, Espoon barokki ja Kentala Consort sekä lukuisat vaihtelevat kokoonpanot.

Katariina Malmberg toimii freelance-muusikkona esiintyen barokkioboella säännöllisesti muun muassa Suomalaisen barokkiorkesterin ja Espoon barokin riveissä. Lisäksi hän opettaa barokkioboeta tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa sekä yksityisesti. Katariina on valmistunut barokkioboella musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta joulukuussa 2020 opettajinaan Jasu Moisio ja Christopher Palameta. Hän on myös opiskellut historiallisia oboeita Brysselin konservatorion maisteriohjelmassa Marcel Ponseelen luokalla. Ennen kuin periodisoittimet veivät mukanaan, Katariina opiskeli modernia oboeta Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2014.

Anna Pulakka on keskipohjalainen vanhaan musiikkiin erikoistunut muusikko ja musiikkipedagogi. Anna opettaa sellonsoittoa sekä Keski-Pohjanmaan konservatoriossa että Näppäri-kursseilla eri puolilla Suomea. Hän soittaa barokkiselloa ja viola da gambaa eri yhtyeissä, kuten Ensemble Nylandia, Eloisa Consort ja Suomalainen barokkiorkesteri. Anna valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2018 opettajanaan Markku Luolajan-Mikkola. Musiikkipedagogian ja vanhan musiikin tutkinnot hän on saavuttanut ammattikorkeakoulu Metropoliasta sekä Yrkeshögskolan Noviasta, joissa häntä ovat opettaneet mm. Eeva Rysä, Kreeta-Maria Kentala ja Lauri Pulakkka. Anna on myös elementissään päästessään toimimaan tapahtumatuotannon toisella puolella, töissään Kaustisen kamarimusiikkiviikon tuottajana ja Ensemble Nylandian toiminnanjohtajana.

Sanni Antikainen on kosketinsoitinten moniottelija, joka on kotonaan niin cembalon, fortepianojen kuin modernin flyygelinkin äärellä. Yhteismusisoinnista nauttivana muusikkona hänen ohjelmistonsa ulottuu aina varhaisbarokista nykymusiikkiin. Omissa projekteissaan hän onkin tutkinut tyylikausien rajapintoja. Sannia on viime vuosina voinut kuulla mm. BarokkiKuopio-festivaalilla sekä Café Barock -konserttisarjoissa. Soittamisen lisäksi Sanni työskentelee BarokkiKuopio- ja Aurore-festivaalien toiminnanjohtajana, Ensemble Nylandian tuottajana sekä opettaa musiikkiopistossa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutuksesta pianon aineryhmästä 2013 ja vanhan musiikin aineryhmästä 2019.

Päivitetty 2.5.2023