Hyppää sisältöön

Kesäkonsertti – Jousikvartettojen ilta

Su 30.7.2023 klo 20:00 - 21:00
Kiikalan kirkko
kvartetti kirjavissa paidoissa, punasävyinen tausta

Synkronis-kvartetti
Iiris Pyrhönen-Koivula ja Klaara Pyrhönen, viulu
Matti Lindholm, alttoviulu; Elina Susiluoto, sello
Synkronis-kvartetti on jousikvartetti, joka tunnetaan innostavasta musisoinnista, eläytyvästä yhteissoitosta ja haasteita pelkäämättömästä asenteesta. Kiikalassa ohjelmassa on Mehdelssohnin toinen jousikvartetto, Rautavaaran Quartettino ja osia Piazzollan vuodenajoista. Kvartetin juuret ovat Helsingin Konservatoriossa, ja Synkronis-nimellä kvartetti perustettiin vuonna 2007, ammattiopintojen päättymisen jälkeen. Aina siitä asti kokoonpano on ollut muusikoille taiteilijaelämän sydän. Synkronis-kvartetin ohjelmisto koostuu niin keskeisistä jousikvartettosävellyksistä kuin tuntemattomammistakin löydöistä, sekä kevyemmistä klassikoista kvartettisovituksina. Yhteinen musiikillinen ilmaisu on hioutunut vuosikymmenten tiiviin yhteissoiton myötä. Kvartetti on vuosien varrella esiintynyt lukuisissa konserteissa, yksityistilaisuuksissa, kamarimusiikkitapahtumissa ja yritysjuhlissa.
Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Kamarimusisoinnin lisäksi kvartetin soittajat työskentelevät freelance-muusikkoina ja soitonopettajina. Iiris Pyrhönen-Koivula opettaa viulunsoittoa ja äänittää sekä keikkailee eri yhtyeiden kanssa, kuten myös Klaara Pyrhönen, jonka opetuspaikka on Helsingin Konservatorio. Matti Lindholm toimii orkesterisoittajana, kamarimuusikkona sekä soitonopettajana. Elina Susiluoto on freelance-muusikko ja opettaa Raaseporin
musiikkiopistossa. Kvartetin jäseniä voi lisäksi kuulla mm. Riku Niemi Orchestran, Hyvinkään orkesterin sekä Triosis+ -kokoonpanon riveissä.

Päivitetty 2.5.2023