Hyppää sisältöön

Kesä yhdessä Kuusjoella

26.5. - 27.8.2023
Salo

Tanssit juhannussalon ympärillä, jamittelua kyläkaupan portailla? Kahvittelua kestikievarissa, kesäteatteriin tempautumista? Kaveritreffejä kotiseutupäivillä, kansallispukujen tuuletusta?

Koko kesän kattava Kesä yhdessä -tapahtumasarja on mitä hurmaavin tapa sukeltaa salolaisiin kyliin, paikalliseen menoon ja meininkiin sekä ihmisiin ja kulttuuriin. Tervetuloa kylään meidän kyliin!

Kuusjoen kulttuurikesän poimintoja

20.8 Kuusjokipäivä

  •  Kuusjokipäivä, Nikkilän puisto ja Kuusjoen Viljamakasiini. Toteuttaja Kuusjoki-Seura ry.

Lue lisää Kuusjoki-Seuran sivuilta!

Viljamakasiinin kesä

28.5.2023 klo 10-15 Koko kylän kirkkokahvit

Jumalanpalveluksen jälkeenKoko kylän kirkkokahvit” kirkonmäellä seurakunnan toimesta ja samalla kesäkauden avajaiset Kuusjoen Viljamakasiinissa. “Kuusjoen kirkko 200 vuotta” – juhlavuoden tapahtumissa mukana Kuusjoki-Seura ry.

28.5. alkaen elokuun loppuun asti Viljamakasiinin kesänäyttelyt ja tapahtumia

Kesätaiteilijoina kuvanveistäjä Marjukka Malkki ja graafikko Jarkko Nurmi. Kuusjoen koulun oppilaat ovat jälleen mukana näyttelyllä “Hyvä mieli”, sekä työpajalla “ILON MATTO”. Historianäyttelyissä tutustutaan juhlavuoden kunniaksi Kuusjoen kirkkoon ja kirkon kuulutuksiin.

Viljamakasiini avoinna kesäsunnuntaisin klo 12-15 (paitsi juhannussunnuntaina). Juhannusaattona klo 10-13 voit tulla tekemään itsellesi juhannusvihdan tai ostaa sen valmiina. Lisäksi olemme avoinna Kuusjoen kirppisrallissa lauantaina 8.7. klo 10-15.

30.7.2023 Kansallispukujen tuuletus

Kansallispukujen virallista päivää vietetään vuosittain 5.8., jolloin vuonna 1885 keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna olivat vierailulla Lappeenrannassa. Suomen naisten lahjana keisarinnalle annettiin soutuvene Suomen omaleimaisuuden ilmentäjänä. Veneen souti juhlapaikalle kahdeksan neitoa kansallispuvuissa, perää piti rouva Jääsken puvussa. Soutajien puvut edustivat Suomen eri säätyjä ja maakuntia. Hallitsijaparia oli vastassa rannalla yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. Tämä oli ensimmäinen suurimittainen kansallispukujen julkinen esiintyminen ja siitä alkoi kansallispukuharrastuksen kukoistus. Sitä voidaan siis pitää kansallispuvun syntymäpäivänä!

Kansallispukujen tuuletuspäivänä voi pukeutua kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun. Jos puku on jäänyt pieneksi, voit mainiosti yhdistää jonkin puvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Tai vedä yllesi kansallispukuasenne ja tule vaikka kukkamekossa! Nappaa piknikeväät mukaan ja lähde ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa, juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää. 

Tapahtumaa vietetään Kuusjoen Viljamakasiinilla, toteuttajana Kuusjoen Karjalaiset ry. Lue lisää tapahtumapäivän ideasta Kansallispuku – arkea ja juhlaa -blogista.

Tutustu myös arkistoon!

Haluaisitko tulla arkistolle tutkimaan vanhoja kuvia, lehtiä, karttoja tai muuta materiaalia Kuusjoelta? Etsitkö jotain tietoa tai kuvaa Kuusjokeen liittyen? Tervetuloa käymään! Arkistolla on avoimet ovet joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 10-15 välisenä aikana. Huomaa uusi osoite: Ylipässintie 1, Kuusjoki. Vanhan Osuuspankin alakerta, sisäänkäynti puiston puolelta. Tarkemmat tiedot esim. suosituista yleisöluennoista löydät Kuusjoki-Seuran tapahtumakalenterista.

Kuusjoki-Seuran kotisivut Kesä yhdessä 2023
Päivitetty 10.5.2023
Yhteystiedot
Salon kaupunki ja salolaiset kotiseutu- ja kulttuuriyhdistykset
https://salo.fi/kesayhdessa