Hyppää sisältöön

Kasakoiden tansseja ja lauluja kulttuuritila Näkkärissä

Su 18.2.2024 klo 14:00 - 15:00
Kulttuuritila Näkkäri

Ukrainalainen tanssi- ja lauluyhtye Volyn vierailee kulttuuritila Näkkärissä sunnuntaina 18.2.2024 klo 14. Tunnin mittainen tanssia ja laulua sisältävä esitys painottuu ukrainalaiseen kansankulttuurin kuuluviin kasakkatansseihin, joiden koreografiat hämmästyttävät monipuolisuudellaan. Ainutlaatuiset ja kirjavat ukrainalaiset puvut ovat spektaakkelin erottamaton osa. Värikkään lisän Volynin tanssiohjelmaan tuo myös laulaja Larysa Borysenkon esiintyminen.

Liput 15/10/0€, vapaa pääsy pääkirjaltolta lainattavalla Näkkärikortilla.

Tanssi- ja lauluyhtye Volyn

Ukrainalainen tanssi- ja lauluyhtye Volyn on ammattilaisryhmä, joka on perustettu jo vuonna 1978 Lutskin kaupungissa Volynin alueella Luoteis-Ukrainassa. Olemassaolonsa aikana yhtyeellä on ollut yli 3500 konserttia ja se on menestyksekkäästi esiintynyt kiertueilla niin Ukrainassa kuin kaukana sen ulkopuolella. Yhtye on niittänyt yleisön suosiota Kanadassa ja USA:ssa, Kreikassa, Italiassa, Puolassa, Itävallassa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa ja monissa muissa maissa. Suomeen ryhmä tulee jo kolmannen kerran.

Kasakkatanssien taituruutta ja pukuloistoa

Tällä kertaa ohjelmisto painottuu ukrainalaiseen kansankulttuurin kuuluviin kasakkatansseihin. Koreografiat hämmästyttävät monipuolisuudellaan: yksikään numero ei ole samanlainen kuin edellinen, eikä vain tekniikaltaan, vaan myös tunnelmaltaan.

Tuliset bukovinalaiset ja volynialaiset tanssit vaihtuvat kasakkakilpailujen monenlaisiin temppuihin ja zaporižžjalaisten taisteluhenkeen. Jokainen tanssi on oma tarinansa ja sisältää valtavan määrän fantastisia temppuja, viimeistä piirtoa myöten hiottuja liikkeitä ja upeita pukuja.

Puvut ovatkin aivan oma lukunsa. Ainutlaatuiset, värikkäät ja kirjavat ukrainalaiset puvut ovat spektaakkelin erottamaton osa. Henkeäsalpaavan värikylläiset ja koristeelliset kansallispuvut edustavat kaikkia Ukrainan alueita kuten tanssitkin.

Lisänä ukrainalaisia kansanlauluja

Värikkään lisän Volynin tanssiohjelmaan tuo laulaja Larysa Borysenkon esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja. Larysa Borysenko on ennen kaikkea luova persoona ja laulajana ammattilainen. Hänen esiintymistaitonsa ja taiteellinen lahjakkuutensa saavat kuulijat haltioihinsa aitoudellaan ja hänen upea äänensä saa heidät osoittamaan suosiotaan seisaaltaan.

Yhteistyössä Salon kulttuuripalvelut ja Ukrainan kansainvälinen kulttuurikeskus.

Päivitetty 10.11.2023
Yhteystiedot
Salon kaupunki / kulttuuripalvelut
0447784982
https://salo.fi/kulttuuri/