Hyppää sisältöön

Jorma Hynninen & Laura Hynninen: Maalauksia

2.6. - 30.6.2021
www.teijonmasuuni.fi
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Teijon Masuunin kesäkauden avaa etupäässä musiikin saralla tunnetuksi tulleiden isän ja tyttären, oopperalaulaja Jorma Hynnisen ja harpisti/kuvataiteilija Laura Hynnisen yhteisnäyttely Teijon Masuunin galleriassa 2.-30.6.

Jorma Hynnisen Rakkauden muotoja -näyttelyn punaisena lankana kulkee rakkaus. Laura Hynnisen Unia vai kaikuja -näyttelykokonaisuus kuvailee yöllisiä kokemuksia; unia, unettomuutta, ahdistusta, inspiraatiota. Baritoni Jorma Hynninen on menestyneimpiä suomalaisia oopperalaulajia, joka on viime vuosina palannut nuoruusvuosiensa haaveen, maalaustaiteen pariin. Laura Hynninen on harpisti ja kuvataiteilija, joka on työskennellyt orkesteriharpistina Suomen Kansallisoopperassa ja Radion Sinfoniaorkesterissa.

Gallerian kokonaisuuden täydentää näyttelyn teemoja sisältävä konsertti, jossa taiteilijat esiintyvät. Konsertti järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana kesäkuussa jos koronarajoitukset sen sallivat.

Laura Hynninen: Unia vai kaikuja
“Näyttelykokonaisuuteni kuvailee yöllisiä kokemuksia; unia, unettomuutta, ahdistusta, inspiraatiota. Yöaikaan huolet tuntuvat ylitsepääsemättömiltä, menneisyyden salaisuudet luovat varjoja, uni ja valve sekoittuvat. Myös ideat ja oivallukset saattavat pulputa hillittömästi ja silloin levottomuus pakottaa liikkeelle. Unia vai kaikuja on yöllisten maisemien tutkielmia ja vaellusta sisäisessä metsässä. Maalaukset on tehty öljyvärillä ja sekatekniikalla pleksille kerroksellisuuden maksimoimiseksi.”

Jorma Hynninen: Rakkauden muotoja
“Tämän kesäisen näyttelyn punaisena lankana kulkee rakkaus. Melankoliset kaipauksen sävyt soivat kauniisti toivon ja uuden kasvun rinnalla, elämänkokemukset saavat kuvissa vahvoja ja karheita muotoja. Myös luopuminen on läsnä, kaiken katoavaisuus tekee elämästä ja rakkaudesta väkevää.”

Laura Hynninen (s.1976) on porvoolainen kuvataiteilija ja muusikko. Hynnisen sooloprojektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia, joissa hän yhdistää kuvataidettaan maalausten tai tilateosten muodossa musiikkiinsa harpulle, ihmisäänelle ja elektroniikalle. Kuvataiteilijaksi Hynninen on valmistunut Helsingissä toimivasta Taidekoulu Alfasta. Monimuoto-opintojen lisäksi hän on opiskellut vanhojen mestareiden tekniikkaa sekä art nouveauta. www.laurahynninen.fi

Oopperalaulajana tunnettu baritoni Jorma Hynninen (s.1941) oli kiinnostunut piirtämisestä jo pikkupoikana. Keskikoulun jälkeen haaveena oli taidemaalarin ura. Kun Ateneum ei ensi yrittämällä tärpännyt, hän päätyi opiskelemaan Heinolan opettajaseminaariin, jossa hän sai myös pätevää taideopetusta. Kuitenkin seminaarissa virisi myös lauluharrastus ja muutaman opettajavuoden jälkeen ura vaihtui oopperalaulajaksi. Kiinnostus piirtämiseen ja maalamiseen ei kuitenkaan sammunut, vaan on jatkunut parin vuosikymmenen katkon jälkeen näihin päiviin saakka.

Näyttely on avoinna 2.-27.6. ti-to & su klo 11-17 (ma suljettu), pe-la klo 11-18,
28.-30.6. ma-su klo 11-18
Vapaa pääsy, tervetuloa!
www.teijonmasuuni.fi

Jorma Hynninen & Laura Hynninen: Maalauksia
Päivitetty 1.6.2021
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi