Hyppää sisältöön

Greger Grönholmin ITE-taidetta Saloon

13.2. - 6.4.2024
Galleria Kompuuki, Salon taitokeskus, Rummunlyöjänkatu 2, Salo
Galleria Kompuuki Greger Grönholm

 

Salon taitokeskuksen galleriatila Kompuukin näyttelyvuoden aloittaa karjaalainen ITE-taiteilja, punk-muusikko ja luonnonsuojelija Greger Grönholm (synt. 1970). Grönholmin yltäkylläiset ja puhuttelevat teokset ovat jatkumoa lapsesta lähtien syntyneestä palosta piirtää ja sisäsyntyisestä halusta elää marginaalissa.

Grönholmin arki koostuu paitsi maanisesta kuvataiteen tekemisestä, myös toimimisesta neljässä eri bändissä, joista punk-yhtye Loine on pitkäikäisin. Kesät Grönholm toimii luonnonhoitajana Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Suomen jaostossa.

– Mutkikas tie on minun tieni. Joskus sillä tiellä sattuu haavereita ja sen tien hinta on tyytyä vaatimattomaan elämään. En voisi kuitenkaan elää millään muulla tapaa, Grönholm toteaa tyytyväisenä.

Nyt avautuva näyttely on Grönholmin ensimmäinen Salossa ja koko Varsinais-Suomessa. Aiemmien hänen taidettaan on nähty lähinnä Etelä-Suomen alueella.
– On hienoa saada Greger ja ennen kaikkea hänen voimakkaat ja värikylläiset teoksensa Saloon. Erityisen mukavaa on se, että juuri samaan aikaan on valmistumassa Maaseudun Sivistysliiton
uusin ITE-taiteen kartoitushanke, jossa esitellään Uudenmaan alueen taiteilijoita, iloitsee Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Näyttelyn avajaiset tiistaina 13.2.2024 klo 14

13.02. – 06.04.2024 Galleria Kompuukissa, Salon taitokeskuksessa

ti – pe klo 10–17, la klo 10–15

Lue Veli Granön artikkeli taiteilijasta
Päivitetty 8.2.2024
Yhteystiedot
Hannele Ruponen / Taitokeskus Salo
0408499648
https://www.taitovarsinaissuomi.fi/ajankohtaista