Hyppää sisältöön

Eliya Zweygberg: Toinen todellisuus

2.7. - 28.7.2024
Teijon Masuunin Studio
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.
Eläinveistosteos

Eliya Zweygberg: Toinen todellisuus 2.-28.7.2024 Teijon Masuunin Studiossa

Heinäkuussa Teijon Masuunin Studiossa on nähtävillä kuvataiteilija Eliya Zweygbergin metalliverkkoveistoksia.

Helsinkiläinen Eliya Zweygberg (1987) on työskennellyt kuvanveistäjänä vuodesta 2017 lähtien. Eliya on taiteilijana itseoppinut ja hän käyttää materiaalinaan pääasiassa metalliverkkoa.

Eläinten anatomia kiehtoi Eliyaa jo lapsena, ja piirtämisen lisäksi hän muotoili eläimiä savesta. Ensimmäisen veistoksensa Eliya rakensi äidiltään saamasta vanhasta metalliverkosta 12-vuotiaana. Hän vietti lapsuutensa keskellä kaupunkia, ja teoksissa esiintyvät eläimet olivat taiteilijalle tärkeitä mielikuvitusystäviä.

Taiteilija saa yhä innoituksensa luonnosta ja eläinten sekä ihmisten välisestä vuorovaikutuksessa. Hän haluaa teoksillaan kiinnittää huomiota myös uhanalaisiin eläimiin ja luonnon monimuotoisuuden suojeluun.

Vahvarakenteisten veistosten ulkomuodossa on eläimellistä pehmeyttä ja teoksille on ominaista niiden vaihteleva pintastruktuuri. Anatomia on edelleen Eliyan töiden lähtökohta, mutta tärkeintä hänelle on ilme ja siksi hän aloittaa uuden teoksen työstämisen aina silmistä.

Vuonna 2023 Eliya työsti Luonnontieteellisen museon 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tilaustyönä Urho-karhun, joka vilkuttaa ohikulkijoille museon parvekkeelta. Metalliverkkoveistos on yli kolme metriä korkea ja se painaa 600 kiloa. Karhun seurana museon ovea vartioi niin ikään metalliverkosta työstetty huuhkaja, joka sai yleisökilpailussa nimekseen Hilma.

Eliyan töitä on ollut esillä myös useissa ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä. Vuonna 2020 hänet valittiin Taidekeskus Salmelan vuoden nuoreksi taiteilijaksi.

Näyttely on avoinna 2.-28.7. joka päivä klo 11-18.

Päivitetty 1.7.2024
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476 406
Telakkatie 17, 25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi