Hyppää sisältöön

Näkkärin Yleisöperjantai 3.11.2023: EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina

Pe 3.11.2023 klo 19:00 - 21:00
Kulttuuritila Näkkäri

Salon Runoviikon avajaisia vietetään hulvattomissa merkeissä perjantaina 3.11.2023 klo 19 alkaen Kulttuuritila Näkkärissä, Ylhäistentie 2. Lavalla nähdään näyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama ja esittämä EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina on  monologinäytelmä.

Hulvattoman hauska ja oivaltava esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomen ja on palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

Liput 15/10 €, vapaa pääsy Salon pääkirjastolta lainattavalla Näkkäri-kortilla.
Liput myynnissä ennakkoon Salon kaupungin verkkokaupassa, paikan päällä maksu kortilla tai Epassilla. Tapahtuma on osa Salon Runoviikon ohjelmistoa.

Kansallisrunoilijan lukuisat ihastukset

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan.

Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Työryhmä

Käsikirjoitus: Pinja Hahtola
Ohjaus: Seppo Honkonen
Äänimaailma: Marko Pakarinen
Näyttämöllä: Pinja Hahtola
Visuaalinen ilme ja sovitus: Työryhmä
Päähineet: Heidi Tsokkinen/Hatlantis

Päivitetty 25.5.2023
Yhteystiedot
Salon kaupunki / kulttuuripalvelut
0447784982
https://salo.fi/kulttuuri/