Hyppää sisältöön

Ehtookellojen aikaan Salon kirkossa

La 15.4.2023 klo 18:00 - 19:00
Salon kirkko
Viulisti lähikuvassa soittamassa

Alttoviulisti Harri Sippel ja pianisti Pasi Helin yhdistävät musiikilliset visionsa duokonsertissaan. Sen aloittaa Mihail Glinkan keskeneräiseksi jäänyt sonaatti, jonka ensimmäinen romanttinen osa on vakiintunut lyyrisyydessään ja jopa myrskyisässäkin dramaattisuudessaan alttoviulistein konserttiohjelmiin itsenäisenä teoksena. Suomen ensiesityksenä kuullaan Amerikan meksikolaisen Fernando Arroyo Lascurainin teos Novel Voices, joka syntyi Lähi-idän pakolaisleireissä järjestetyn musiikkiprojektin heijastuksena kuvaamaan vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten sielun liikkeitä. Ohjelmassa englantilaisen alttoviulistin ja säveltäjän Rebecca Clarken ehkä vaikuttavin pienimuotoinen teos Morpheus kuljettaa kuulijat unen jumalan herkkiin sfääreihin. Robert Schumannin Fantasiestücke koostuu kolmesta kappaleesta, joissa säveltäjä antaa mielikuvituksensa laukata siivittäen alttoviulun ja pianon monitahoiseen kamarimusiikilliseen dialogiin.

Harri Sippel opettaa alttoviulunsoittoa Turun konservatoriossa ja Turun Taideakatemiassa, jossa hänen toimenkuvaansa kuuluvat myös instrumenttipedagogiikka ja kamarimusiikki. Nykyisin hän opettaa alttoviulunsoittoa myös Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Pasi Helin toimii Turun konservatoriossa pianonsoiton lehtorina ja klassisen laulun opiskelijoiden pianistina ja lied-opettajana.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Päivitetty 1.3.2023