Hyppää sisältöön

Asiantuntijavieraana Tuuli Orasmaa pääkirjastossa

To 11.4.2024 klo 17:30 - 19:00
Salon pääkirjasto, Vilhonkatu 2

Tuuli Orasmaa luennoi kirjastaan: Maaseudun tulevaisuus
11.4. klo 17.30 pääkirjaston lehtisalissa

Maatalous aiheuttaa huomattavan osan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Ruoantuotanto on kuitenkin välttämätöntä. Miten tämä ristiriita ratkaistaan kestävästi ja reilusti?

Maaseudun tulevaisuus vie matkalle läpi suomalaisen maaseudun turvepelloilta navettoihin ja metsälaitumille, Ivalosta Kirkkonummelle. Tuuli Orasmaa kohtaa maatalousyrittäjiä, joista monet katsovat joutuneensa ilmastokeskustelussa syytetyn penkille: maanviljelijöitä kohdellaan kuin ilmastorikollisia. Jatkuvat muutosvaatimukset tuntuvat mahdottomilta.

Helsinkiläinen Orasmaa haastatteli tätä kirjaa varten maatalousyrittäjiä ympäri Suomen ja sukelsi heidän maailmaansa. Mitä viljelijät ajattelevat ilmastonmuutoksesta? Miten maatalouden haasteet voisi ratkaista oikeudenmukaisesti?

Maaseudun tulevaisuus nostaa esille ruoantuotannon moninaiset pulmat ilmastonmuutoksen edessä, kuten maatalouspolitiikan ristiriitaisuudet ja ruokamarkkinoiden ongelmat. Orasmaa kuvaa tarkkanäköisesti maaseudun ja kaupungin välistä juopaa, joka on uhka maataloudelle, maaseudulle, ympäristölle ja samalla koko suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuudelle.

Tuuli Orasmaa työskentelee maatalouden ympäristöpolitiikan asiantuntijana. Orasmaa on kaupunkilainen, jonka vanhemmat ovat 11. polven maanviljelijöitä.

Tervetuloa kuuntelemaan!

Vapaa pääsy
yhteistyössä Salon TasausKohtuusPaja ja Salon kirjastopalvelut

Päivitetty 27.12.2023
Yhteystiedot
Salon pääkirjasto
02 778 4950
Vilhonkatu 2
24100 Salo
https://salo.fi/kirjasto