Hyppää sisältöön

Annimari Taivalsaari: Maaginen maa

27.11.2021 - 27.2.2022
Teijon Masuuni
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Annimari Taivalsaari: Maaginen maa 27.11.2021-27.2.2022 Teijon Masuunin aulassa ja kahvilassa

”Maaginen Maa on kuvasarja, johon olen ammentanut aiheita unista ja mytologioista, ikiaikaisista maisemista sekä ohikiitävistä hetkistä. Minua ovat innoittaneet myös romantiikan ajan maalaustaide sekä Itä-Aasian maisemaperinne, jotka ovat vaikuttaneet kuvieni estetiikkaan.

Aloitin produktion 2015 kuvasarjalla Matkalla Maagiseen maahan. Siinä minua innosti japanilaisten alkuperäinen uskonto shintolaisuus, jonka mytologiassa maailman synnyttäneet jumalolennot eli kamit ovat kätkeytyneet luonnon eri elementteihin kuten utuisiin vuoriin tai sankkoihin metsiin. Voimme aistia ne hetkittäin mutta useimmiten ne ovat meiltä piilossa.

Maagiseen Maahan olen sisällyttänyt myös suomalaista mytologiaa. Keskeiseen osaan nousee karhu, suomensukuisten muinaiskansojen uskonnoissa palvottu ja kunnioitettu myyttinen eläin. Karhu symboloi viisautta ja voimaa ja on joidenkin myyttien mukaan myös luojahenki, maailman syntyyn vaikuttanut voima.

Kuvaan luontoa samanaikaisesti uhkaavana ja lempeänä, avoimena ja kätkettynä. Luonto muuttaa muotoaan ja kuvat muodostuvat keskenään ajalliseksi ja tarinalliseksi jatkumoksi. Kerroksellisuudella olen halunnut luoda sekä ajallista että tilallista ulottuvuutta ja voimistaa maiseman maagista ja salaperäistä luonnetta.

Kuvani ovat tulkinnanvaraisia; ne voi nähdä unikuvina tai mielenmaisemina. Todellisuuksien sekoittuessa maisemista muodostuu ajattomia, universaaleja maailmoja. Ikiaikaiset maisemat toimivat peilinä katsojan omille kokemuksille ja tuntemuksille.”

Annimari Taivalsaari on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Taivalsaari valokuvaa kaiken itse, kuten kuvan karhut. Valokuvat ovat pigmenttivedoksia tulostettuna Hahnemühlen Fine Art Photo Rag-paperille.
www.taiko.art/annimaritaivalsaari

Näyttely on avoinna viikonloppuisin la-su klo 12-16. Vapaa pääsy.

Annimari Taivalsaari: Maaginen maa
Päivitetty 24.11.2021
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi