Hyppää sisältöön

14.5.-4.9.2022 HC BERG

14.5. - 4.9.2022
Salon taidemuseo Veturitalli
HC Berg: Color space – 15 Color bitual dual dimensions, 2017, kuva: HC Berg

Salon taidemuseo Veturitallin kesän näyttely HC BERG esittelee taiteilija Hans-Christian Bergin uusinta tuotantoa sekä klassikkoteoksia. Silmää askarruttavat työt vievät katsojan taiteen peruskysymyksen äärelle: mistä havaintokokemus koostuu?

Taiteilija HC Berg (s. 1971) on tullut tunnetuksi teoksista, jotka tekevät näkyväksi optisia ilmiöitä. Berg käyttää monipuolisia materiaaleja leikaten laserilla terästä ja akryyliä, yhdistäen puhallettua lasia, keramiikkaa tai valmiita muovielementtejä.
Myös valo on osa teoksia ja näyttelyn kokonaisuutta. Teokset ovat teknisesti vaativia ja viimeisteltyjä, Berg pyrkii teoksissaan esteettiseen virheettömyyteen. Veturitallin pääsalit täyttyvät töistä, joista suurinta osaa ei ennen ole esitelty näyttelyissä. Valtaosa teoksista on taiteilijan omistuksessa, mutta mukana on lainoja myös muista suomalaisista taidemuseoista.

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2007 nimetty Berg on toteuttanut suuren mittakaavan julkisia hankkeita, joista viimeisin on Helsingin Kalasatamaan sijoitettu seitsemän metriä korkea veistos Nereidi (2021). Salon taidemuseossa nähtävät uudet, laserleikatuista metallilevyistä muodostuvat hahmot jatkavat Nereidin maailmaa. Kerrokselliset veistokset näyttävät erilaiselta eri suunnista katsottaessa. Mukana on runsaasti myös neonsävyillä pelaavia, reliefimäisiä ja seinälle installoitavia töitä. Säkenöivät akryyliveistokset hahmottuvat kauempaa katsottuna erilaisina kuin lähelle tultaessa. Myös teosten ympärille kajastavat säteet ovat osa teosta. Vanhan veturitallin korkeat ja pelkistetyt tilat luovat kiinnostavan kontrastin katsojan havaintokokemuksen kanssa pelaaville teoksille. Nämä teokset täytyy kohdata itse paikan päällä.

HC Berg: Color space – 15 Color bitual dual dimensions, 2017, kuva: HC Berg

Päivitetty 12.5.2022
Yhteystiedot
Taidemuseon asiakaspalvelu p. 02 778 4892
https://salontaidemuseo.fi/